For snart 25 år siden oppsøkte jeg en terapeut...

 

Jeg var midt i en separasjon med min ungdomskjæreste som jeg hadde to små jenter sammen med, og jeg hadde det tøft.

Ikke at det syntes utad, for jeg var kjent for å være en sterk, ung kvinne som mestret det meste. Men dette mestret jeg absolutt ikke. Iallfall ikke slik jeg ville. 

Ingen visste hvor hardt jeg slet for å stå opp om morgenen. At jeg gikk på jobb hver eneste dag og kjente at jeg gikk på autopilot.

Ingen visste at det eneste som holdt meg oppe var jentene mine. At jeg tvang meg selv til å være sterk og positiv fordi de trengte en sterk mamma. Og for det var det jeg alltid vært ,og det var sånn jeg var.

Møtet med min terapeut, i en av de tøffeste krisesituasjonene i livet mitt, var starten på en utrolig endringsprosess.

Jeg gikk fra å være sterk alene til å bli sårbar sammen med andre. Terapeuten hjalp meg med å gradvis ta av lag for lag av skam, skyld og vonde følelser som hadde vært holdt tilbake i årevis.

Vonde følelser som hadde oppstått etter en tøff mobbehistorie som hadde vart gjennom store deler av grunnskolen, og som hadde gitt meg en selvfølelse som var lik null. Jeg var sterk utad, men urolig og utrygg på innsiden.

Etter flere år med studier og selvutvikling, ønsket jeg å hjelpe andre i samme situasjon. Jeg hadde et genuint ønske om å få være den personen for andre som min terapeut hadde vært for meg. Jeg ville vise at livet kunne få en annen mening om vi bare tør å åpne opp for vår sårbarhet og våre innerste tanker.

Jeg utdannet meg derfor til å bli gestaltterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt i Oslo og familieterapeut ved Diakonhjemmet i Oslo. Jeg tok tidligere pedagogutdannelse ved Høgskolen i Østfold, og spesialiserte meg i relasjonsbasert konfliktarbeid ved Norsk Gestaltinstitutt.

 I 2008 åpnet jeg terapipraksisen Hverdagsterapeuten. Der tilbyr jeg både individuell terapi og parterapi hvor jeg hjelper andre som er sterke, slik som meg, med å tørre å kontakte de vonde følelsene og behovene de har, og ved å hjelpe dem med å bygge en sunn selvfølelse.

De siste årene har jeg utviklet en onlinebedrift som heter lenesofie.no. Ved siden av terapisamtaler tilbyr jeg  nettkurs og en medlemsporta, “Burde-Bertene”, som hjelper kvinner å gå fra å være sin verste kritiker til å bli sin beste venn.

Jeg har gitt ut boken “Positive tanker er bullshit” inspirert av flere års terapipraksis. Den har fått glimrende omtaler i media og havnet på bestselgerlista hos Haugenbok.no.

Jeg har selv gått veien sammen med min terapeut, og fått en sunnere selvfølelse. Jeg vet hvor mye det kan gjøre med deg og ditt liv, om du med små steg øker oppmerksomheten på deg selv og lar deg selv få lov til å være sårbar.

La meg hjelpe deg med det.

Lene Sofie Arnesen