Omtaler om meg, boka og terapirollen

Jeg elsker at media forteller om arbeidet mitt. Budskapet og tankene mine er godt omtalt bÄde i radio og en rekke ukeblader og aviser.

Det gjÞr meg glad, og jeg blir litt stolt ogsÄ. Men det jeg virkelig gjemmer i hjertet, er alle de fine tilbakemeldingene fra klienter, lesere og "Burde-Bertene!" Tusen takk til dere alle.

Jeg har klippet ut noe og limt inn pÄ denne siden, slik at du ogsÄ kan fÄ en sniktitt pÄ litt av hva jeg jobber med.

Lesere om boka "Positive tanker er bullshit"

Hilde Kloppbakken

For et fint innblikk inn i terapirommet! Dette er underholdende, ekte, nær og praktisk. Anbefales til alle som ønsker å utvikle sin evne til å like seg selv bedre, og til alle som jobber med mennesker.

Annabell Stefanussen

Kjære Lene Sofie, klokka er 0300! Eg klarte ikke å legge boka Positive tanker er bullshit fra meg. Du skriver råbra, fremstår faglig veldig dyktig og ikke minst empatisk. Eg forstår alt du beskriver og veksler mellom å bli engasjert, berørt og ikke minst kjenner eg at eg blir tankefull og mer bevisst.

Karine Svendsby

Ferdig lest! Og jeg har funnet ut at jeg er skikkelig psykisk støl, og skal legge meg litt i trening der...

Kunne kjenne meg igjen i flere tilfeller og beskrivelser. Takk for god lesning!

Ann Cathrin Birkelund

Boka ga meg tanker og refleksjoner rundt hvordan jeg selv er. Jeg vil gjerne at alt skal være bra og positivt hele tiden, men slik er det jo ikke. Jeg trenger absolutt å styrke de psykiske musklene mine.

Solveig Dahle

Etter å ha lest boken opplever jeg å ha blitt mer bevisst på hva som skal til for å ha balanse i hverdagen, og hvor viktig det er å styrke den psykiske helsen like mye som den fysiske. Gjennom egne terapihistorier tar hun fagstoff ned på et plan/nivå der jeg lett kunne kjenne meg igjen.

Lene Grønn

Du er en så klok dame med mye fornuftig å formidle! Boka er tankevekkende og treffer midt på spiker’n!

Kjenner at på en måte blir jeg lissom mer og mer glad i deg etterhvert som jeg leser.

Noen tilbakemeldinger fra klienter i terapirommet

"Elise" -  25 år

Da jeg oppsøkte hjelp var livet mitt på et veldig mørkt sted. Jeg var påvirket av en sterk kjærlighetssorg, en sorg jeg ikke trodde jeg skulle komme ut av. Det å gå i terapi hos Lene Sofie fikk meg til å forstå at alt jeg gikk igjennom var en naturlig reaksjon på sorgen jeg følte. Jeg var ikke «syk», jeg bare trengte å gå gjennom en prosess hvor kroppen og sinnet trengte tid til å sørge over det som hadde skjedd.

"Marianne" - 23 år

Jeg synes det er veldig lett å snakke med Lene Sofie. Det er trygge og behagelige omgivelser. Det er lett å slappe av. Hun deler egne erfaringer innimellom, noe jeg setter pris på. Man blir alltid tatt på alvor og møter forståelse. Det som er viktig for meg er å føle at jeg blir sett, det er absolutt noe Lene Sofie er utrolig flink til.

"Grethe" - 48 år

Før jeg møtte Lene Sofie var jeg veldig klar for å gjøre endringer i livet mitt, men jeg ante ikke hvordan. Hos Lene Sofie fikk jeg hjelp til å endre tankemåten min, være snillere mot meg selv og å sette grenser for hvordan jeg tidligere lot meg påvirke av andre. Alt dette gjør at jeg har det mye bedre som mamma, sjef og… ikke minst med meg selv! Jeg er utrolig glad for at jeg tok motet til meg og oppsøkte Lene Sofie.

"Svein" -  42 år

Jeg begynte dette året på et mørkt sted, og innså at jeg trengte hjelp for å komme «ut og opp». Ved en tilfeldighet hadde jeg kommet over Lene Sofie og tok sjansen på å kontakte henne. Det har jeg ikke angret på. Hos Lene Sofie fikk jeg over de neste månedene, fantastisk støtte gjennom denne tøffe perioden hvor jeg måtte ta noen vanskelige valg, både i mitt profesjonelle og private liv. Underveis lærte jeg mer om meg selv enn jeg har gjort på mange år. Lene Sofie har hjulpet meg til å se at blant annet min i overkant store evne til å tilpasse meg andres behov og ønsker framfor mine egne, har over tid blitt en stor belastning. Slike ting er ikke snudd over natten, men takket være Lene Sofies utrolige gode innsikt og gode evne til å lytte, føler jeg at jeg er på vei ut og opp, med en større bevissthet og trygghet i meg selv, som igjen gjør hverdagen så mye lettere å takle. Jeg skjønner også nå at det er styrke i det å være introvert, at det å være meg selv kan faktisk være til glede og hjelp for menneskene rundt meg! Jeg er evig takknemlig for hjelpen jeg har fått av Lene Sofie. Savner allerede samtalene, og stillheten:)

"Hege" -  32 år

Jeg har benyttet Lene Sofie som terapeut i 1 ½ år nå. Den siste tiden har jeg trappet ned timene til en gang i måneden, klarer ikke gi helt slipp, hun gir meg så mye påfyll av livet. Da jeg startet hos Lene Sofie var jeg veldig nedstemt og kroppen ga meg signaler som gjorde meg redd. Klarte ikke ta avgjørelser, følte jeg sto bom fast. Lene Sofie så meg, hele meg, ga meg en trygghet jeg ikke trodde var mulig å få fra en terapeut. Sakte men sikkert åpnet jeg meg opp, fikk ut vonde følelser, rullgardin for rullgardin gikk opp. Jeg er utrolig glad i deg, Lene Sofie og setter stor pris på hjelpen du har gitt meg!

"Solvor" - 53 år

VÅG
Våg å være ærlig
Våg å være fri
Våg å føle det du gjør
Si det du vil.
Kanskje de som holder munn
Er reddere enn deg?
Der hvor alt har gått i lås
Må noen vise vei.
Dette er første vers av et dikt skrevet av Hans -Olav Mørk. Diktet har en egenverdi for meg. Jeg hadde en periode i livet som ikke var så god. Jeg visste ikke helt hva som var galt, men kjente på at det var ting jeg måtte forandre. Jeg satt en dag og googlet på nett da jeg kom over noe som het gestalt terapi. Denne form for terapi virket veldig interessant, tenkte jeg og leste videre. En terapiform som tok seg av hele personen. Dette måtte jeg prøve. Og så jeg fant jeg deg, Lene Sofie, og du holdt til i Sarpsborg. Vi snakket et par ganger i telefonen og så dro jeg for mitt første møte med deg. En flott kvinne med stoooor omsorg møtte meg og for å gjøre denne historien kort, JEG FANT NOEN SOM VISTE VEI.


"Wenke" - 41 år og "Jan" - 45 år

Vi kontaktet Lene Sofie for å se om vi kunne fortsette forholdet etter utroskap. Etter hvert fikk vi hjelp til å bygge opp tilliten igjen og vi er så glade for at vi valgte parterapi i stedet for å gå fra hverandre!

"Rita" - 40 år

En periode i livet mitt skjedde det mye, både på jobb, i forhold og med hus og hjem. Jeg kom inn i et tungt, stressende og usikkert spor som jeg mistrivdes sterkt i. Det var vanskelig å ta vare på meg selv, alt annet fikk min oppmerksomhet. Lene Sofie hjalp meg med å endre tankesett og se hvilke fallgruver jeg kunne gå i. I samtaler med Lene Sofie har jeg sakte men sikkert klart å holde tråden i hva som er viktig for meg i dagliglivet. Nå er jeg mer bevisst når jeg faller tilbake i gamle, dårlige spor og kan raskt gjøre noen grep for å være den positive, glade jenta jeg vet jeg er

"Torstein" -  52 år

Det er fantastisk å møte en terapeut som gir meg nye tanker om gamle følelser, og som viser en vei ut av uro, tungsinn, selvbebreidelser og sorg.

"Irene" 46 år og "Reidun" 53 år

Timene hos Lene Sofie har gitt oss mye. Vi er to søstre som har hatt et vanskelig forhold. Etter parterapien har vi det kjempefint sammen! Vi lærer mye om oss selv og om hverandre og ville ikke vært foruten. Dette er virkelig noe alle burde gjort. Vi har gledet oss til hver eneste time!