Bok

Boka "Positive 

tanker er bullshit!"

kan bestilles nå! 

Bok-mockup-tiny.png

  • Er du en fighter som er lei av å være sterk?

  • Skiller du på hva som er positivt og negativt med dine tanker?

  • Synes du det er vanskelig å akseptere deg selv når du har det vondt og vanskelig?

 

 

Om du undertrykker vonde tanker og følelser over tid, vil kroppen brutalt si i fra.

 

Forfatter og gestaltterapeut Lene Sofie Arnesen reagerer på hvordan mange mennesker definerer hva som gjør vondt og er ubehagelig som negativt og det som er godt og føles behagelig som positivt.

- Det er som å høre at det som er negativt er feil og det som er positivt er riktig, hevder hun. Det kan være skummelt for din selvfølelse, for da rommer du kun den sterke og positive siden ved deg selv. Gjennom boka tar hun et oppgjør med tenk – positivt – trenden. 

 

Lene Sofie har utviklet bildet om «psykiske muskler» som hjelper deg å se hvordan du kan akseptere den sårbare siden ved deg selv. Dette bildet er en rød tråd i boka, der du ser verdien i å styrke dine psykiske muskler for å få en sunn selvfølelse. Ved å styrke dine psykiske muskler blir du mer robust og tilstedeværende i ditt liv.

 

I boka deler hun på en ekte og nær måte flere lærerike terapihistorier om mennesker som utad virker sterke og som lenge har prøvd å håndtere sine vonde følelser og tunge tanker på egenhånd. De har skammet seg og holdt det sårbare for seg selv helt til det har utviklet seg til angst - og depresjonslignende symptomer. Sammen med terapeuten Lene Sofie får de hjelp til å bli kjent med sine sårbare sider. 

 

  • I boka møter du Merete som ikke tror at hennes nærmeste vil takle at hun ikke bare er sterk – der tar hun grundig feil! 

  • Du får møte Rolf som er vant til å sette på seg maska og smile til sine omgivelser, selv om han har det vondt inni seg. Et terapiarbeid endrer hans måte å vise hvordan han har det på. 

  • Du vil lese om Lars, som ikke klarer å dele sine tunge tanker med ektemannen. Han begynner å male bilder, der han deler sine vonde følelser og tanker. Dette er en fantastisk historie, som ender opp med en spennende bildeutstilling i terapirommet. 

 

Du vil kjenne deg igjen og få kunnskap og verktøy som kan hjelpe deg til å styrke dine psykiske muskler. Ja, du kan risikere å bli psykisk støl!

 

Lene Sofie deler raust sin egen historie fra hvordan hun selv oppsøkte en terapeut i en vanskelig skilsmisse. Hun beskriver levende og sterkt den dagen for 18 år siden, der hun lovte å bli sin beste venn. Dette løftet har hun holdt og det har resultert at hun i dag sitter i terapeutstolen og hjelper andre mennesker med å bli sin beste venn og få sunn selvfølelse. 

 

Du vil også få konkrete øvelser som kan hjelpe deg å øke din oppmerksomhet på dine følelser og hva kroppen gir deg beskjed om og har behov for. 

 

Med hjelp av forfatteren vil du forstå at sunn selvfølelse er noe du utvikler i møte med andre mennesker. Det er ikke meningen at vi skal takle det vonde alene, for da kan det bli tungt og uhåndterlig til slutt. Boka har et budskap om at vi skal se hvor fantastiske vi er som mennesker på godt og vondt, og at vi trenger hverandre for å utvikle både høyre og venstre psykiske muskler. 

 

Kort oppsummert er dette pakket inn i en ekte og berørende selvutviklingsbok, som vil gi deg mange AHA – opplevelser. 

 

Om forfatteren:

Lene Sofie Arnesen (født 09.11.1970) er terapeut, kursholder og forfatter. Hun er utdannet gestaltterapeut og familieterapeut og har drevet terapipraksisen Hverdagsterapeuten siden 2008. Der tilbyr hun både individuell terapi og parterapi. 

 

Som terapeut har hun hatt flere tusen samtaler i terapirommet. Gjennom sitt årelange terapiarbeid har hun utviklet eksempler og metaforer som kan gjøre det både enkelt og forståelig for deg å få en sunn selvfølelse og god psykisk helse.

Dette mener leserne:

Har alt fått aha-opplevelser selv om jeg bare har lest til kapittel 4! Dette er spennende –  Anbefaler alle å kjøpe denne boka!

—  Solvor Amundsen

  • Facebook
  • Instagram

Personvern

Lenesofie.no © 2020