Bestselgerbøkene

"Positive tanker er bullshit" og "Gi blanke i å skjerpe deg"

Enkel betaling med vipps eller kort

Bøkene fra Lene Sofie Arnesen har truffet en nerve hos leserne. Hennes første bok, "Positive tanker er bullshit", var på bestselgerlisten både våren og høsten 2020. Hennes andre bok, "Gi blanke i å skjerpe deg" følger samme lest. I begge bøkene møter du mennesker som deg og meg i terapirommet. Du får ta del i terapihistoriene og lære øvelser, verktøy og tips som hjelper deg mot sunnere selvfølelse.

Er du vant til å være positiv og sterk, men kan kjenne på uro og lite energi?
Tror du at det å være lei seg nødvendigvis er negativt?
Synes du det er vanskelig å akseptere deg selv når du har det vondt og vanskelig?
Bøkene tar et oppgjør med tenk-positivt-trenden. Om du undertrykker vonde følelser og tanker over tid, vil kroppen brutalt gi beskjed.

I terapirommet åpnes de indre og sårbare sidene vi skjuler for andre. I bøkene vil du lære av andres terapihistorier og se at vi kanskje ikke er så ulike når alt kommer til stykket.

 

 

 

 

 

 

Det hjelper ikke alltid å "bare" tenke positivt!

Bli mer robust og tilstedeværende

​Forfatter og gestaltterapeut Lene Sofie Arnesen reagerer på hvordan mange definerer det som gjør vondt og er ubehagelig som negativt og det som er godt og føles behagelig som positivt.
Det kan være skummelt for din selvfølelse, for da rommer du kun den sterke og positive siden ved deg selv, hevder hun.

Lene Sofie har utviklet bildet om «psykiske muskler» som hjelper deg å se hvordan du kan akseptere den sårbare siden ved deg selv. Dette bildet er en rød tråd i boka, der du ser verdien i å styrke dine psykiske muskler for å få en sunn selvfølelse. Ved å styrke dine psykiske muskler blir du mer robust og tilstedeværende i ditt liv.

Lær av andres terapihistorier

I boka møter du Merete som ikke tror at hennes nærmeste vil takle at hun ikke bare er sterk – der tar hun grundig feil!

Du får møte Rolf som er vant til å sette på seg maska og smile til sine omgivelser, selv om han har det vondt inni seg. Et terapiarbeid endrer hans måte å vise hvordan han har det på.

Du vil lese om Lars, som ikke klarer å dele sine tunge tanker med ektemannen. Han begynner å male bilder, der han deler sine vonde følelser og tanker. Dette er en fantastisk historie, som ender opp med en spennende bildeutstilling i terapirommet.Enkle verktøy

Du vil få konkrete øvelser som kan hjelpe deg å øke din oppmerksomhet på dine følelser og hva kroppen gir deg beskjed om og har behov for.

Lene Sofie deler raust sin egen historie og beskriver levende og sterkt den dagen for 18 år siden da hun lovte å bli sin beste venn. Dette løftet har hun holdt og det har resultert at hun i dag sitter i terapeutstolen og hjelper andre mennesker med å bli sin beste venn og få sunn selvfølelse.

Med hjelp av forfatteren vil du forstå at sunn selvfølelse er noe du utvikler i møte med andre mennesker.

Fra flink pike til trygg kvinne

- I mange år fløy jeg på autopilot og var aldri helt bevisst på hva mine valg egentlig gjorde for min livskvalitet. Jeg hadde bestandig litt dårlig samvittighet for ting jeg burde gjort annerledes eller bedre. Jeg følte at jeg aldri strakk helt til, hverken på jobb eller hjemme. Selv om jeg syntes hverdagen var helt grei, var jeg stresset, streng med meg selv og hadde lite energi. Utad var jeg sterk. Jeg forsto ikke at jeg hadde en usunn selvfølelse. Jeg var jo ikke syk, men veldig sensitiv for hva andre tenkte og trodde om meg.

I dag er jeg flinkere til å sette grenser. Jeg er langt mer bevisst mine valg. Jeg strever ikke så mye lenger. Samtidig er jeg mer tydelig for menneskene rundt meg. Bra for dem, godt for meg. Jeg er mer robust og føler mer energi og overskudd i hverdagen.

Etter snart 15 år som gestaltterapeut kjenner jeg de små hemmelighetene og triksene du kan gjøre for å oppleve det samme.

Bøkene er godt omtalt i media og er solgt i flere tusen eksemplarer i løpet av kort tid. Jeg er stolt, ydmyk, og håper at de også vil hjelpe deg på din reise!

Klem fra Lene Sofie

Dette sier leserne:

Hilde Kloppbakken

For et fint innblikk inn i terapirommet! Dette er underholdende, ekte, nær og praktisk. Anbefales til alle som ønsker å utvikle sin evne til å like seg selv bedre, og til alle som jobber med mennesker.

Annabell Stefanussen

Kjære Lene Sofie, klokka er 0300! Eg klarte ikke å legge boka Positive tanker er bullshit fra meg. Du skriver råbra, fremstår faglig veldig dyktig og ikke minst empatisk. Eg forstår alt du beskriver og veksler mellom å bli engasjert, berørt og ikke minst kjenner eg at eg blir tankefull og mer bevisst.

Karine Svendsby

Ferdig lest! Og jeg har funnet ut at jeg er skikkelig psykisk støl, og skal legge meg litt i trening der...

Kunne kjenne meg igjen i flere tilfeller og beskrivelser. Takk for god lesning!